fbpx
Окупація Криму

Третина українських бойових кораблів в Криму заблокована, – командувач ВМС України

Приблизно тридцять відсотків з усіх військових кораблів, які перебувають у бойовій готовності, заблоковані військами Російської Федерації, заявив командувач Військово- морськими силами України Сергій Гайдук. Про це в неділю, 23 березня 2014 року, повідомляють українські ЗМІ.

«У нас є 100 відсотків бойових кораблів. Але не всі з них знаходяться в стані бойової готовності. Деякі – у резерві на ремонті. Тобто в бойовій готовності у нас десь 50-60 відсотків судів з 100 відсотків. З тих 50-60 відсотків близько 30 відсотків були заблоковані», – зазначив командувач ВМС України.

Сергій Гайдук визнав, що на українському флоті є командири, які не знають, що робити в ситуації, що склалася. Згідно з його словами, з кожним з командирів керівництво Міністерства оборони підтримує зв’язок.

«Кожного командира я послухав, визначив проблему, рішення, дав рекомендації, заходи – в режимі онлайн. Іноді хтось дійсно каже, що не знає, що робити. Але не можна ж кожному військовослужбовцю розповісти стратегію тих чи інших заходів. Ми тоді розкриємо повністю той чи інший задум дій, і він просто втратить свій сенс. Обізнаність у тій чи іншій ситуації повинна бути у кожного своя», – зазначив контр-адмірал Сергій Гайдук.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, командувач Військово-морськими силами України Сергій Гайдук заявляв, що військовослужбовці продовжують виконувати свої завдання з оборони і охорони українських військових частин у Криму, питання про виведення військовослужбовців України з Криму не стоїть.

Відзначимо, військові Російської Федерації заблокували українські бойові кораблі в озері Донузлав у Криму. 21 березня морський тральщик «Черкаси» безуспішно намагався прорвати блокаду. Екіпаж українського судна зробив спробу звільнити вихід з озера, спробувавши відтягнути корабель, який раніше затопили російські військові.

Читайте також: