fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Район можливого краху Boeing облітають вісім пошукових літаків

Вісім пошукових літаків ведуть обліт південної частини Індійського океану, де, можливо, виявилися уламки зниклого Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines.

Для кращого охоплення пошуковий район розділили на два сектори, один – смуга в 2,5 тисячі квадратних кілометрів на південний-захід від австралійського міста Перт, інший – 59 тисяч квадратних кілометрів відкритого океану. Крім австралійських літаків в операції задіяні по два літаки від Китаю і Японії.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Крім того, до району підтягуються кілька суден, першим з них йде китайський дослідницький криголам «Сюеулун».

«Безсумнівно, у нас є ряд зачіпок, що заслуговують довіри  і зросла надія. Не більше ніж надія, що ми на шляху з’ясування, що ж сталося з цим нещасним літаком», – зазначив у спеціальній заяві прем’єр-міністр Австралії Тоні Ебботт, який курирує пошукову операцію.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Напередодні Китай опублікував відомості про знайдені в Індійському океані об’єкти, які, судячи зі знімків з китайських супутників, можуть бути уламками зниклого Boeing 777.

Нагадаємо, різні уламки або предмети, які, імовірно, можуть мати відношення до зниклого пасажирського лайнера, знаходили в різних частинах Індійського океану вже кілька разів, проте щоразу виявлялося, що вони не є частинами даного літака.

Читайте також: