fbpx
Політика

ГПУ: В Україні не допустять реалізації планів сепаратистів

Перший заступник генпрокурора України Микола Голомша прокоментував напружену ситуацію в країні. За його словами, органи прокуратури в даний момент відстежують ситуацію з можливим продовженням хвилі сепаратизму на території України. Микола Голомша запевнив, що правоохоронці не допустять реалізації «сепаратистських планів». Слова заступника глави ГПУ передає «Інтерфакс-Україна».

 «Я переконаний, що не вдасться та режисура, яка була задумана. Ми бачимо чіткий зв’язок, а також простежується і відповідна злочинна організація», – заявив Микола Голомша.

 Стало відомо, запевнив Микола Голомша, хто із зловмисників перебуває за кордоном. Крім того, в ГПУ знають про зв’язок таких зловмисників з українцями і відповідними угрупованнями. Йдеться про угрупованнях, пояснив заступник глави ГПУ, які за гроші збирають і звозять людей на відповідні заходи.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 «Сьогодні ми бачимо чітке і економічне підгрунтя сепаратизму, у нас є персоналії, з якими зараз працюємо, а також є і свідчення заарештованих людей», – розповів Микола Голомша.

 Після цього Микола Голомша розповів, що «зелені чоловічки» з Криму спеціально переодягалися в «цивільних». Після цього «зелені чоловічки» з підробленими документами прямували у напрямку Донецька, Луганська та інших міст. Мета таких людей – дестабілізація обстановки, пояснив Голомша.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «Ми знаємо приклади, коли представники спецслужб РФ, задаючись такими цілями, спеціально прибували в регіони і діяли там з метою дестабілізації обстановки», – підкреслив Голомша.

 За його словами, українські правоохоронці робили відповідні заходи, «перекриваючи транспортні засоби».

 «Ми знали, що вони будуть рухатися незначними групами по 5-10 осіб», – підсумував Голомша.

Читайте також: