fbpx
Право

Держдума ратифікувала договір про прийняття Криму до складу Росії

У четвер, 20 березня, Держдума на позачерговому засіданні ратифікувала підписаний 18 березня 2014 року договір між Російською Федерацією і Республікою Крим про прийняття до Росії Криму і утворення в її складі нових суб’єктів. За відповідне рішення проголосували 443 депутати, один висловився проти. Після цього договір належить ратифікувати ще верхній палаті парламенту Росії – Раді Федерації. Голосування по документу очікується 21 березня.

Згідно з документом, Крим переходить до Росії з дати підписання договору. З цього дня у складі РФ утворюються два нових суб’єкти – Республіка Крим і місто федерального значення Севастополь. Державними мовами Криму є російська, українська і кримськотатарська.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

З дня прийняття Криму в РФ громадяни України та особи без громадянства, які постійно проживають на території Криму або Севастополя, визнаються громадянами РФ, за винятком осіб, які протягом одного місяця після підписання договору зголосяться зберегти наявне у них і (або) їх неповнолітніх дітей інше громадянство або залишитися особами без громадянства.

За документом, до 1 січня 2015 року в Криму оголошено перехідний період, протягом якого необхідно буде врегулювати питання інтеграції нових суб’єктів РФ в економічну, фінансову, кредитну та правову системи РФ, в систему органів державної влади РФ, а також питання виконання військового обов’язку і несення військової служби на територіях Криму і Севастополя.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Вибори до органів державної влади Криму і Севастополя призначені на другу неділю вересня 2015 року. До обрання органів влади їх повноваження будуть здійснювати відповідно Державна рада (парламент) і Рада міністрів Республіки Крим, Законодавчі збори міста.

Читайте також: