fbpx
Політика

Частина складу полігону НИТКА в Криму побажала виїхати в Україну

За словами заступника командира з виховної роботи Наземного випробувального тренувального комплексу авіації НИТКА Олександра Зиріна, близько десяти відсотків особового складу частини, розташованої в Сакському районі Криму, відмовилися присягати на вірність російській армії і побажали переїхати в Україну. Інша частина прийняла рішення залишитися в Криму і служити в російській армії.

«Підтверджую, що понад 90 % особового складу нашої частини готові присягнути на вірність Криму. Ми тут живемо, тут живуть наші сім’ї. Вважаю, що ситуацію спровокували непродумані дії київської влади, яка віддає незрозумілі накази і розпорядження», – сказав Олександр Зирін.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Він також додав, що випробувальний полігон знаходиться в належному стані і на ньому проводяться штатні дослідження і роботи. Раніше нова влада Криму заявила, що ті, хто не хоче переприсягати, можуть у будь-який час і вільно покинути острів.

«Тих, хто за своїми переконаннями не приймає кримської незалежності і залишається вірний українській державі, не переслідуватимуть. Так, військовослужбовцям українських Збройних сил буде надана альтернатива: нести службу в Криму, принісши присягу Республіці, або продовжити її поза межами Криму – у складі української армії. Той же принцип буде застосований до держслужбовців, працівників силових структур, до всіх, хто давав присягу на вірність Україні. Ніхто нікого насильно змушувати переприсягати не буде», – заявив глава Держради Криму Володимир Константинов.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

Раніше кримський полігон НИТКА використовувався для тренувань корабельної авіації, однак, після завершення будівництва аналогічного полігону в Єйську Краснодарського краю, російська сторона відмовилася від його оренди. Як вважають спостерігачі, полігон НИТКА можна використовувати для тренування льотчиків з Індії та Китаю.

Читайте також: