fbpx
Політика

«Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», – прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Про це політик заявив під час прес-конференції, приуроченій відкриттю виборчої кампанії.

За словами Орбана, він “бачить підготовку до війни з усіх боків” та вважає, що “Захід в одному кроці відправити війська в Європу”. Також Орбан впевнений, що Угорщина не вступить у російсько-українську війну на чиємусь боці, а голова МЗС Сійярто відкинув ідею навчання українських військових на території країни та жалівся, що Угорщина “страждає від наслідків війни” та вимушена регулювати ціни на ринку.

«Ми не тільки протистояли тиску, але ми, угорці, не зробили жодного кроку, який би втягнув нас у війну, і країна повинна цим пишатися. Ми були єдиними в трансатлантичному співтоваристві, хто виступав за мир, ми не постачали зброю, яка призвела б до більших людських жертв і загострила б війну. Цим теж маємо пишатися», — сказав Сійярто.

Читайте також:  Закарпатські соратники Орбана такі ж пособники росії, як і сам лідер Угорщини

Сійярто заявив, що значна кількість європейських політичних лідерів зараз “страждають від воєнного психозу”:

«На початку війни ми могли сподіватися, що вони уявляли себе у Fortnite, але зараз їм здається, що вони самі воюють. Але це не так: Європа не перебуває у стані війни, ніхто до неї не вторгався».

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Не будемо вкотре піднімати тему нікчемності угорської зовнішньої політики, однак всі намагання виправдатись перед виборцем виглядають жалюгідно.

Схоже, що ні Орбан, ні Сійярто ніколи не чули виразу “Si vis pacem, para bellum” (“Якщо ви хочете миру, готуйтеся до війни”). Пишатись тим, що країна відмовилась військово допомагати сусіду, на територію якого вторглась московія — вельми “по-угорськи”. Однак, як вже склалось історично, угорці завжди обирають не той бік у війні.

«Остаточний наратив напишуть історики», — голова МЗС Литви Габріеліус Ландсбергіс.

Читайте також: