fbpx
Політика

Крим став однією з найнебезпечніших точок світу, – Томбінський

З тих пір як озброєні люди силою захопили будівлю парламенту в Криму, все більше громадян України стали жертвами серйозних порушень прав людини. Це перетворило Кримський півострів в одну з найнебезпечніших точок світу. Таку думку висловив посол ЄС Ян Томбінський, передає прес-служба представництва. Серед основних порушень, Ян Томбінський називає насильницьке зникнення людей, неналежне поводження і тортури, напади на журналістів, обмеження свободи медіа, пересування та мирних зібрань.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Я рішуче засуджую ці випадки насильницьких зникнень людей, які перетворюють Крим з самопроголошеною владою в один з найнебезпечніших регіонів світу», – підкреслив Ян Томбінський.

 Водночас посол зазначив, що всі винні в порушеннях прав і свобод людини повинні понести покарання. А винні у вбивстві українських військовослужбовців повинні постати перед судом.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 На завершення Ян Томбінський заявив, що міжнародним спостерігачам за ситуацією з прав людини, зокрема з Ради Європи, ОБСЄ та ООН, має бути наданий негайний необмежений доступ до Криму.

Читайте також: