fbpx
Новини світу

Входження Криму до складу Росії. Заяви Меркель і Олланда

18 березня між Росією та Кримом був підписаний договір про входження Республіки Крим, а також Севастополя, до складу Російської Федерації. Ситуацію прокоментували відомі в Європі та світі політики – канцлер Німеччини Ангела Меркель, а також президент Франції Франсуа Олланд.

 Нагадаємо, що підписанню угоди між Росією і Кримом передував референдум, що  відбувся в неділю, 16 березня, під час якого переважна більшість жителів півострова висловилися за Росію, а не за Україну. Підсумки референдуму  не визнає не лише Україна, а й ряд провідних держав світу.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 За словами канцлера Німеччини Ангели Меркель, які ЗМІ наводять з посиланням на «РІА Новини», референдум у Криму «проводився всупереч міжнародному праву». Крім того, як підкреслила Ангела Меркель, «проголошення незалежності, яке вчора визнав російський президент, було всупереч міжнародному праву і прийняття в Російську Федерацію, згідно з нашим твердим переконанням, було також всупереч міжнародному праву». Така заява канцлера Німеччини пролунала після її зустрічі з прем’єром Португалії Педру Пассуш Коелью. Ангела Меркель зазначила, що така оцінка подій з боку Німеччини не зміниться.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 А президент Франції Франсуа Олланд, коментуючи входження Криму і Севастополя до складу Російської Федерації, заявив, що він засуджує таке рішення. «Франція не визнає ні результатів референдуму, який пройшов у Криму 16 березня, ні приєднання цього регіону України до Росії», – підкреслив Франсуа Олланд.

 З посиланням на інформаційне агентство Associated Press ЗМІ сьогодні повідомляють про те, що наступного тижня може відбутися зустріч лідерів «Великої сімки», під час якої обговорюватиметься ситуація, що склалася в Україні.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: