fbpx
Новини світу

Обама збирає лідерів G7 для обговорення дій щодо України, – ЗМІ

Наступного тижня може відбутися зустріч лідерів так званої «Великої сімки», під час якої обговорюватиметься ситуація, що склалася в Україні.

 Сьогодні ЗМІ, з посиланням на інформаційне агентство Associated Press, повідомляють про те, що американський лідер Барак Обама просить лідерів держав, що входять в G7, зібратися на засідання, проведення якого заплановано в Європі.

  «Обама запрошує лідерів G7 на зустріч в Європі наступного тижня, щоб обговорити подальші дії з України», – так сказано в повідомленні Associated Press.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Нагадаємо, що «Велика вісімка» стала знову «Великою сімкою» після призупинення членства в цій організації Російської Федерації. Про цей крок заявив глава французького зовнішньополітичного відомства Лоран Фабіус. «Те, що стосується G8, так сказати, політичної форми діалогу великих держав в цілому, ми прийняли рішення призупинити членство Росії», – наводилася заява голови французького МЗС.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 Також нагадаємо, що у вівторок, 18 березня, між Росією і Кримом був підписаний договір про входження Республіки Крим, а також Севастополя, до складу Російської Федерації. Даний договір був підписаний президентом Росії Володимиром Путіним, самопроголошеним спікером парламенту Криму Володимиром Константиновим, самопроголошеним прем’єром Криму Сергієм Аксьоновим і самопроголошеним мером Севастополя Олексієм Чалим.

 За матеріалами: zn.ua, Кorrespondent.net

Читайте також: