fbpx
Політика

США не визнають входження Криму до складу Російської Федерації – заява

Сполучені Штати Америки не визнають входження Автономної Республіки Крим до складу Російської Федерації і добиватимуться такої ж реакції від інших держав, повідомив прес -секретар Білого дому Джей Карні 18 березня 2014 року.

 «Дані дії не будуть визнані міжнародним співтовариством, вони протизаконні і порушують територіальну цілісність суверенної країни», – заявив Джей Карні.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Нагадаємо, в спільній заяві президента Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу та президента Ради Європи Хермана ван Ромпея зазначено, що Євросоюз має намір сформулювати спільну позицію щодо ситуації в Криму на нинішньому тижні.

 «Згідно декларації глав держав і урядів країн Європейського Союзу від 6 березня цього року і нашою заявою по Криму від 16 березня, Європейська Рада обговорить ситуацію в Україні на своєму засіданні на цьому тижні і буде узгоджена єдина європейська позиція з даного питання», – повідомляється в заяві.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Президент Еврокоміcсіі і президент Ради Європи також заявили, що Євросоюз не визнає приєднання Криму і Севастополя до Росії.

Читайте також: