fbpx
Новини світу

Українським військовим дозволено застосовувати зброю для захисту свого життя, – Міноборони

Українським військовослужбовцям, з метою захисту свого життя, дозволили застосовувати зброю. Про це сказано в повідомленні прес -служби міністерства оборони України, яке наводиться з посиланням на «Інтерфакс- Україна».

 У повідомленні сказано, що 18 березня під час штурму 13-го фотограмметричного центру Головного управління оперативного забезпечення ЗСУ загинув український військовослужбовець. У прес-службі міністерства оборони наголошується, що «відповідно до рішення виконуючого обов’язки верховного головнокомандувача ЗСУ Турчинова, виконуючого обов’язки міністра оборони Тенюха, на підставі наказу начальника Генштабу військовим частинам, дислокованим в Криму, дозволено застосовувати зброю з метою захисту свого життя».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Ми повідомляли, що під час штурму російськими військовими і "самообороною Криму" української військової частини в Сімферополі один військовослужбовець загинув, а ще один був поранений. Пораненого військовослужбовця доставили в лікарню, а офіцерам оголосили, що вони заарештовані.

Також в ЗМІ повідомлялося, що в Ялті озброєні люди у формі російської армії викрали Ігоря Лоснікова – командира військової частини Служби зовнішньої розвідки України.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Крім того, в українських ЗМІ з’явилися повідомлення про те, що в Сімферополі на вулиці Кубанській 11-а, де проживають сім’ї українських військовослужбовців, представники ЗС Російської Федерації заблокували будинок. За словами джерела, озброєні люди не йдуть на контакт і нікого не випускають з будинку.

 За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: