fbpx
Політика

Геращенко вважає помилкою заяву Яценюка щодо НАТО

Як повідомила народний депутат України від фракції «УДАР» Ірина Геращенко, на тлі неадекватності російського президента Володимира Путіна, заява прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка про те, що питання вступу країни в НАТО не на часі, є помилкою. За її словами, це питання дуже актуальне. Більше того, визначення зовнішньої політики держави, як вона нагадала – компетенція президента і Верховної Ради, але ніяк не уряду, який повинен лише її реалізовувати.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Також вона зазначила, що не вважає загравання з Сходом країни пошуком взаєморозуміння.

 «Навіть якщо б ми почали співати російські частівки перед відкриттям парламенту кожен день, це б не переконало жителів Севастополя в небендеровості», – написала Геращенко у себе в Facebook.

 Вона переконана, що схиляти Схід до зміни своєї позиції слід шляхом боротьби з корупцією, розвитку економіки, адекватної інформаційної політики, але не відмови від загального безпечного простору з Євросоюзом.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Наостанок Ірина Геращенко підкреслила, що це виключно її думка, як людини, яка 20 років виступає за євроатлантичну інтеграцію.

 «Але докладу максимум зусиль, щоб ця позиція мала якомога більше прихильників в країні», – підсумувала вона.

Читайте також: