fbpx
Політика

З Держдуми відкликали законопроект про вхід Криму до складу РФ

Есери вирішили відкликати свій законопроект, в якому йшлося про приєднання Автономної Республіки Крим до Російської Федерації. Про це журналістам розповів керівник комітету Державної думи РФ з конституційного законодавства Володимир Плігін (фракція «Єдина Росія»). Слова Володимира Плігіна передає РИА Новости.

 «Мені відомо, що автори законопроекту вирішили відкликати його з Державної думи», – заявив Володимир Плігін під час інтерв’ю.

 Керівник комітету з конституційного законодавства прогнозує, що документи з відкликання законопроекту надійдуть в його розпорядження вже найближчим часом.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За словами Володимира Плігіна, законопроект про вхід Криму до складу РФ раніше був переданий на розгляд представникам Венеціанської комісії. Зокрема, на розгляд Венеціанської комісії документ виніс генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд.

 Російський політик упевнений, що документ щодо Криму можуть розглянути в рамках пленарного засідання Венеціанської комісії, яке заплановане на 21 березня 2014 року. Володимир Плігін відзначив також, що раніше експерти з Венеціанської комісії підготували проект висновку на зазначений законопроект. У проекті висновку сказано, що законопроект по Криму суперечить поняттям міжнародного права.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Втім, додав Володимир Плігін,  йдеться лише про проект висновку. Він пояснив, що цей проект висновку члени Венеціанської комісії ще не розглядали і не затверджували.

 Оскільки «кримський законопроект» був відкликаний авторами, зазначив чиновник, то немає і предмету для розгляду в рамках Венеціанської комісії.

 Раніше повідомлялося, що Володимир Путін 17 березня 2014 року звернеться до Федеральних зборів у зв’язку з прийняттям в Російську Федерацію нового суб’єкта.

Читайте також: