fbpx
Політика

Ярема: Українські військовослужбовці залишаються в Криму

Автономна Республіка Крим як і раніше є територією України. Всі українські громадяни, які проживають в Криму, як і раніше будуть отримувати пенсії і зарплати. Крім того, всі українські військовослужбовці в Криму залишаться в частинах. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр України Віталій Ярема. Слова Віталія Яреми передає «Інтерфакс- Україна».

«Крим є і буде територією України і всі ті люди, які зараз перебувають в Криму, всі українці будуть отримувати пенсії і зарплати, українські військові продовжують залишатися у своїх військових частинах», – заявив перший віце-прем’єр-міністр України.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Ярема запевнив, що Україна добровільно не залишить Крим. Після цього перший віце-прем’єр сказав, що для збереження людських життів у кожному окремому випадку влада буде приймати окремі рішення.

Крім того, Віталій Ярема звернувся і до самопроголошеної кримської влади. Він попередив кримських чиновників про відповідальність за примусову евакуацію українських військовослужбовців з території півострова. Ярема нагадав, що в такому випадку українські військовослужбовці мають право застосовувати силу.

Додамо, що зараз Україна готується приймати численних біженців з Автономної Республіки Крим. Саме тому офіційний Київ звернувся до колег з США. Зокрема, українська сторона просить Вашингтон при необхідності надати військову гуманітарну допомогу.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Щодо ймовірної гуманітарної катастрофи в Україні, яка цілком може виникнути, якщо з Криму буде евакуюватися дуже багато громадян, – зараз ми готуємося до цього», – підкреслив перший віце-прем’єр.

За його словами, в даний момент на території Херсонського регіону готуються всі необхідні умови.

Віце-прем’єр розповів, що раніше особисто звернувся до американського сенатора Джона Маккейна. Зокрема, Віталій Ярема попросив при необхідності надати Україні гуманітарну допомогу.

Читайте також: