fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

ЗМІ: «Можливо, викрадення малазійського Boeing є формою політичного протесту»

Малайзійська поліція відпрацьовує версію про причетність до викрадення повітряного судна першого пілота зниклого Boeing компанії Malaysia Airlines. За даними, що просочилися, 53-річний Захарія Ахмед Шах був прихильником опозиційної партії і таким чином міг висловити політичний протест.

 Як з’ясували ЗМІ, буквально за кілька годин до польоту пілот відвідав судовий процес, на якому лідеру опозиції Малайзії Анвар Ібрагіму винесли вирок з покаранням у вигляді п’яти років тюремного ув’язнення. Товариші по службі пілота розповіли, що Шах активно підтримував Ібрагіма і був дуже роздратований рішенням суду.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Не виключається, що він виявляв солідарність у поглядах зі своїми однопартійцями, які вважають, що їх лідер був заарештований і засуджений за сфабрикованими звинуваченнями. Можливо, дана обставина зробила серйозний вплив на Шаха.

 "Один його колега розповів, що Шах був просто одержимий політикою", – повідомило джерело в правоохоронних органах. Напередодні правоохоронці провели обшук в будинках капітана повітряного судна та другого пілота. У ході слідчих заходів в будинку Шаха були вилучені два ноутбуки, однак особистий ноутбук Шаха так і не був знайдений.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Слідство припускає, що той взяв його з собою, і не виключає, що це може бути якось пов’язане з можливим викраденням лайнера.

Читайте також: