fbpx
Право

Українські військові в Криму не мають наміру брати участь у проведенні незаконного референдуму

Українські військові в Криму відмовилися йти на виборчі дільниці.

 Особовий склад штабу командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України, окремої бригади берегової оборони, окремого Феодосійського батальйону морської піхоти, окремого батальйону морської піхоти, який розташований в Керчі, категорично відмовився йти на виборчі дільниці. Про це УНН повідомили в прес-службі Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

"Морським піхотинцям було надано право на звільнення в місто для того, щоб вони скористалися своїм "виборчим правом". Це право є у кожного громадянина України. Питання в іншому, хто і як ним скористається. В даний час я не бачу бажаючих військовослужбовців, які хочуть взяти участь у проведенні "кримського" ​​референдуму. Я особисто не піду на референдум", – зазначив офіцер окремого батальйону морської піхоти в Керчі майор Олексій Нікіфоров.

Напередодні в 1-му Феодосійському окремому батальйоні морської піхоти, було проведено загальні збори серед особового складу, на якому одноголосно вирішено не брати участь в незаконному референдумі.

"Усі морські піхотинці прекрасно розуміють, де – правда і де – брехня. Весь особовий склад залишається на місці, ніхто не збирається йти на дільниці", – зазначив заступник командира батальйону майор Володимир Баранюк.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Така ж ситуація в окремій бригаді берегової оборони в Перевальному. Військовослужбовці бригади залишаються на території військового містечка. За словами заступника командира бригади надводних кораблів ВМС ЗС України по роботі з особовим складом капітана 2 рангу Олександра Гончарова, екіпажі кораблів національних ВМС ЗС України також не підтримали  "ініціативу" самопроголошеної влади Криму про референдум і не підуть на дільниці для "голосування".

"15 березня на кораблях бригади були проведені бесіди з особовим складом, в переважній більшості з кримчанами, які служать у ВМС. На зборах було прийнято рішення не йти на "нелегітимний референдум". Також через небезпеку для життя і здоров’я українських військовослужбовців, моряки вирішили не залишати місця постійної дислокації", – зазначив капітан 2 рангу Олександр Гончаров.

Крім того, як зазначив командир Севастопольської бригади тактичної авіації полковник Юлій Мамчур, військовослужбовці з’єднання також категорично відмовилися брати участь у референдумі і не визнають його "​​легітимність".

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Нагадаємо, що в бюлетені для голосування на загальнокримському референдумі 16 березня 2014 року всього лише 2 питання: 1. Ви за возз’єднання Криму з Росією на правах суб’єкта Російської Федерації? 2. Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України? Оскільки Конституцією України не передбачено проведення місцевих референдумів та з урахуванням того факту, що референдум в Криму став можливим завдяки вторгненню російських військ, світова громадськість, за винятком Росії, вважає його нелегітимним. Зокрема, референдум був визнаний нелегітимним українським Конституційним судом, Венеціанською комісією, ЄС і США. 15 березня на розгляд Радою Безпеки ООН була винесена резолюція, яка передбачає оголосити майбутній референдум в Криму "таким, який не має сили" і закликати всі країни не визнавати його результатів.

Джерело: УНН

Читайте також: