fbpx
Політика

Дмитро Ярош: Стараннями Путіна світ стоїть на порозі Третьої світової війни

Лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош звернувся до своїх співвітчизників і до українського уряду. У своєму зверненні Ярош висловив думку про події в Україні. Крім того, лідер «Правого сектора» підкреслив, що, на його думку, обов’язково повинен зробити уряд України.

За словами, Дмитра Яроша, які наводить УНН, «ми – єдиний народ, незалежно від того, ким є за національністю кожен з нас – українцем, росіянином, євреєм, кримський татарином, грузином, вірменином, поляком, болгарином, греком або будь-ким іншим. У цей тривожний час ми, як ніколи раніше, зобов’язані згуртуватися». Лідер «Правого сектора» заявляє, що Російська Федерація стягує свої війська до кордонів України. «Кремль, ігноруючи норми міжнародного права і свої зобов’язання, підтримує колабораціоністів в Криму, встановлює маріонетковий режим», – зазначає Ярош.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Говорячи про Крим, Дмитро Ярош підкреслив, що півострів є «ласим, але занадто малим шматочком землі, щоб вгамувати апетит імперії». На думку керівника «Правого сектору», «Москві потрібна вся Україна. Сто років тому почалася Перша світова війна за переділ світу. Зараз стараннями Путіна світ стоїть на порозі Третьої світової війни, яка перекроїть карту світу або взагалі підведе світ до загибелі».

Звертаючись до українського уряду Дмитро Ярош говорить про те, що необхідно невідкладно сформувати ставку верховного головнокомандування і «підготувати штаб військ до початку активних дій для захисту територіальної цілісності та незалежності України та протидії вторгненню окупаційних військ». У зверненні Яроша також сказано про необхідність «у разі початку агресії оголосити окупантам вітчизняну війну» і оголосити загальну мобілізацію населення. Відзначена в заяві Яроша і необхідність «сформувати збройні бойові загони, забезпечити поставки зброї з країн-членів НАТО».

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Ярош говорить і про необхідність формування «диверсійних груп», а також «партизансько-диверсійних груп, які у разі початку окупації будуть діяти на території противника». При цьому лідер «Правого сектору» висловив сподівання, що «потенційний конфлікт з Росією вдасться вирішити дипломатичним шляхом, але ми не повинні дозволити ворогові здійснити бліцкриг на території України».

Читайте також: