fbpx
Політика

Верховна Рада розпустила парламент Криму

У суботу, 15 березня, після бурхливих обговорень і дискусій Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому проект постанови № 4461 «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради Автономної республіки Крим». За відповідне рішення проголосували 278 народних депутатів.

 «Відповідно до пункту 28 частини першої статті 85 Конституції України, абзацу п’ятого частини першої статті 22 Конституції Автономної республіки Крим, частини шостої статті 4 закону України "Про Верховну Раду Автономної республіки Крим", враховуючи висновок Конституційного суду України в Рішенні № 2 -рп/2014 від 14 березня 2014 р. в справі про проведення місцевого референдуму в Автономній республіці Крим про порушення Верховною Радою АРК Конституції України, Верховна Рада України постановляє: достроково припинити повноваження Верховної Ради Автономної республіки Крим», – йдеться в постанові.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Водночас голова Верховної Ради Олександр Турчинов уточнив, що в неділю, 16 березня, вийде спеціальний випуск газети «Голос України», в якій і буде надруковано рішення парламенту про розпуск ВР Криму. Надрукувати рішення в суботу, на жаль, в газеті не встигнуть – немає технічних можливостей.

Читайте також: