fbpx
Політика

Тягнибок: На вимогу РФ про федералізацію України неможливо погодитися

На вимогу Російської Федерації щодо федеративного поділу української держави неможливо погодитися. Про це в суботу, 15 березня, в кулуарах Верховної Ради повідомив лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок. Слова лідера «Свободи» передає РБК- Україна.

 Як зазначив Олег Тягнибок, вимоги президента Російської Федерації Володимира Путіна щодо визнання російської мови як другої державної є неприйнятними.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 «На такі політичні вимоги українська держава не піде», – заявив Тягнибок.

 Після цього Тягнибок розповів, на які поступки може піти українська сторона. За словами Тягнибока, систему української влади можна побудувати на принципі більшої децентралізації влади. Крім того, підкреслив політик, в Києві можуть розглянути і питання про надання більших повноважень областям.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Проте ми не будемо руйнувати українську державу. Федеративного поділу в Україні бути не може. Погоджуватися на другу державну мову російську категорично неможливо, неможливо йти і на інші політичні поступки», – підсумував Тягнибок.

Читайте також: