fbpx
Політика

«США не треба брязкати санкціями проти Росії», – Зюганов

Сполученим Штатам Америки не варто «брязкати» санкціями, які можуть ввести щодо Російської Федерації. У Вашингтоні повинні подумати про те, як санкції можуть позначитися на американських і європейських громадянах. Таку думку висловив Геннадій Зюганов, лідер КПРФ. Слова комуніста передає РИА Новости.

Нагадаємо, що відносини між Російською Федерацією і країнами НАТО серйозно загострилися через розбіжності в думках щодо ситуації в Україні. Відзначимо, що 22 лютого 2013 року в Україні відбулася зміна влади. Таку зміну влади офіційна Москва кваліфікувала як «державний переворот».

В даний момент Євросоюз загрожує Кремлю «проблемами» з видачею в’їзних віз. Крім того, Брюссель погрожує заморозити деякі російські активи і скасувати саміт Росія -Євросоюз. В палаті представників Конгресу США закликали Барака Обаму виключити Російську Федерацію з країн – членів «великої вісімки». Також президента США попросили ввести щодо РФ економічні обмеження.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

«Не треба "брязкати" економічними та іншими санкціями. Потрібно думати, чим це завтра закінчиться. Варто мати на увазі, що санкції позначаться на всіх, в тому числі на громадянах США та Європи», – заявив Геннадій Зюганов під час інтерв’ю.

Лідер КПРФ пояснив, що введення санкцій може позначитися і на інших країнах.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«У світі все взаємопов’язано», – підкреслив Зюганов.

Після цього лідер КПРФ прокоментував референдум у Криму. На думку Геннадія Зюганова, кримські громадяни вправі вирішувати свою долю. Комуніст назвав референдум «вищою формою демократії».

Нагадаємо, що референдум про статус Криму пройде 16 березня 2014 року. Раніше уряд АР Крим не визнав легітимність рішень Верховної Ради України. Зокрема, в Криму заявили «про незаконність відсторонення Януковича з поста президента України».

Читайте також: