fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Проти Яроша і Тягнибока порушено кримінальну справу, – СК РФ

Сьогодні, 14 березня, Слідчий комітет Російської Федерації повідомив про порушення кримінальної справи щодо українських націоналістів Дмитра Яроша та Олега Тягнибока. Про це повідомляє офіційний сайт відомства. Як стало відомо, кримінальну справу було відкрито за частинами 1 і 2 статті 209 Кримінального кодексу Російської Федерації.

 Крім Яроша і Тягнибока в даній справі підозрюваними також проходять Дмитро Корчинський, Ігор Мазур, Андрій Тягнибок, Валерій Бобрович та Володимир Мамалига.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 За версією російських слідчих, фігуранти даної справи, які є членами УНА-УНСО, брали безпосередню участь у військових діях у Чечні. Слідчі стверджують, що всі підозрювані воювали на боці бойовиків в 1994-1995 і підпорядковувалися Шамілю Басаєву.

 «У нас з’явилися відомості про організацію банди, яка складається з членів УНА-УНСО, а також про їх участь у бойових діях на боці чеченських бойовиків проти федеральних сил в період 1994-1995 років. За даними, отриманими слідством, керівниками цього угруповання були Мазур, Бобрович, Корчинський та інші», – коментують ситуацію слідчі.

Читайте також: