fbpx
Право

ГПУ закрила справи щодо Сергія Власенка

У генеральній прокуратурі України закрили всі кримінальні виробництва, які були порушені проти нардепа від ВО «Батьківщина», колишнього адвоката Юлії Тимошенко Сергія Власенка. Причиною для такого рішення Генпрокуратури стала відсутність складу злочину. Про це стало відомо з повідомлення, яке було опубліковано на сайті Генеральної прокуратури України.

 «Генеральною прокуратурою України закрито кримінальні провадження щодо народного депутата Сергія Власенка через відсутність складу злочину», – сказано в повідомленні ГПУ.

 Варто відзначити, що в головному слідчому управлінні розслідували кримінальні виробництва за фактами невиконання постанови суду по частині 1-й статті 382-ї Кримінального кодексу України, а також за частиною 2-ї статті 146-ї і частини 2-ї статті 15-ї Кримінального кодексу України за відсутністю складу злочину.

 Нагадаємо, що Сергій Власенко був обраний до Верховної Ради України 28 жовтня 2012 року з списками від ВО «Батьківщина». Втім, вже 6 березня 2013 року у Вищому адміністративному суді України позбавили Сергія Власенка депутатського мандата, тим самим задовольнивши позов екс-спікера парламенту Володимира Рибака. Додамо, що позов у «справі Власенка» аргументувався суміщенням адвокатської діяльності і депутатських повноважень. Втім, новий спікер Верховної Ради Олександр Турчинов повідомив про повернення депутатського мандата Сергію Власенку.

 Як пояснив Турчинов, Власенко відновили мандат народного депутата. В даний момент екс-адвокат Тимошенко проходить в Раду за списками від фракції «Батьківщина» замість прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Додамо, що Вищий адмінсуд України 28 лютого 2014 року прийняв рішення, згідно з яким Сергію Власенку повернули мандат народного депутата.

Читайте також: