fbpx
Політика

Принцеса Діана передавала жовтій пресі дані про королівську сім’ю

Британські ЗМІ повідомили, що принцеса Діана, яка загинула в автокатастрофі в Парижі, таємно передала британському журналістові конфіденційний список телефонних номерів членів королівської сім’ї. Така подробиця стала відома з показань Клайва Гудмана, колишнього співробітника нині неіснуючого видання News of the World, з якими він напередодні виступив у центральному кримінальному суді.

 Видання News of the World раніше належало медіамагнату Руперту Мердоку, а Гудмана в 2007 році засудили до тюремного ув’язнення за спробу незаконного доступу до голосової пошти телефонів службовців Букінгемського палацу. Під час обшуку у нього виявилися 15, так званих, "зелених книг" – телефонних довідників з номерами членів королівської сім’ї.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 У ході судового засідання Гудману було поставлено питання, де він придбав найраніший довідник, датований 1992 роком. "Його надіслала принцеса Уельська. Його доставили в офіс в конверті з моїм ім’ям", – заявив колишній журналіст і додав, що ні за цей, ні за інші довідники не платив грошей.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 На думку колишнього журналіста, принцеса Діана, передаючи ці відомості, лише хотіла заручитися підтримкою преси на тлі напружених взаємин з чоловіком, принцом Чарльзом перед їх розлученням.

Читайте також: