fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

На Херсонщині СБУ затримала розвідгрупу ЗС Росії

СБУ затримала шпигунську групу Збройних сил РФ.

 12 березня 2014 року в годину ночі співробітники УСБ України в Херсонській області виявили та затримали розвідгрупу Збройних сил РФ, яка проникла на територію Херсонської області з АР Крим поза пунктами контролю. Про це УНН повідомили в прес-центрі СБУ.

 Метою цієї розвідгрупи було вивчення оперативної обстановки, отримання даних про передислокацію і ступеня готовності підрозділів Збройних сил України на території Херсонської області. Групою іноземців проводилася розвідка щодо 3-го зенітно-ракетного дивізіону (м. Каховка), 208-ї зенітно-ракетної бригади, підрозділи 79-ї автомобільній бригади.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Ватажком групи є громадянин Російської Федерації, офіцер військової розвідки ЗС РФ, 1981 р.н., уродженець Рязанської області. Затриманий незаконно використовував паспорт громадянина України на ім’я Арбузова Євгена Сергійовича, 1986 р.н. У своєму поясненні після затримання він визнав, що збирав інформацію розвідувального характеру: координати знаходження блокпостів прикордонних військ, розташування частин підрозділів ЗС України.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Служба безпеки України розслідує цей факт у встановленому законодавством України порядку та поінформувала МЗС України згідно україно-російської Консульської конвенції.

 Джерело: УНН

Читайте також: