fbpx
Політика

Ірина Геращенко розповіла про імпічмент президента

Як зазначила народний депутат України від партії «УДАР» Ірина Геращенко, зараз задають багато питань щодо імпічменту, зокрема, чому за нього досі не проголосували. Вона пояснила, що насправді є кілька причин:

 1. Цей закон досі не узгоджений у Верховній Раді з вини Партії регіонів, яка категорично відмовляється розглядати його навіть на регламентному комітеті, не кажучи вже про розгляд у сесійній залі;

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 2. Навіть якщо прийняти закон про імпічмент в прискореному темпі, сама процедура дуже довга і займе кілька місяців.

 Ірина Геращенко нагадала, що Віктор Янукович сам самоусунувся і зник із країни, і тому легітимна Верховна Рада конституційною більшістю голосів проголосувала за його відставку, а потім призначила президентські вибори.

 При цьому вона підкреслила, що ніяких інших підтверджень відставки людини, причетної до злочинів проти своєї країни, не потрібно.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Водночас, депутат визнає, що зрештою закон про імпічмент потрібно буде прийняти.

 «Тому що це важливо вже не в контексті громадянина Януковича, а взагалі в контексті контролю над президентом України, незалежно від того, хто стане президентом 25.05.2014 року», – підсумувала Ірина Геращенко.

Читайте також: