fbpx
Політика

Регіонали можуть оскаржити в суді рішення про самоусунення Януковича, – Кошулинський

Представники «Партії регіонів» можуть оскаржити в Конституційному суді України рішення Верховної Ради про самоусунення президента Віктора Януковича. Такий варіант не виключає віце-спікер парламенту Руслан Кошулинський. Але сам він упевнений, що Верховна Рада діє виключно в рамках закону і рішення, які були прийняті останнім часом, є конституційними.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Всі рішення Верховної Ради про призначення в.о. президента і про самоусунення Януковича були прийняті законно, легітимно і конституційною більшістю. Якщо хтось вважає, що це рішення нелегітимне, то ці люди – та ж «Партія регіонів», якщо вона так вважає – може звернутися до Конституційного суду, міжнародні інституції», – вважає Руслан Кошулинський.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Варто відзначити, що практично все світове співтовариство визнало легітимність нової влади в Україні і прийняті нею закони. І тільки Росія досі не може змиритися з тим, що Віктор Янукович більше не президент, а до влади, як вони кажуть, «незаконно прийшли нацисти».

Читайте також: