fbpx
Право

У ВР Криму вважають висловлювання О.Турчинова нікчемними

ВР Криму: Висловлювання в.о. президента України є нікчемними і не тягнуть за собою правових наслідків.

Оскільки відповідний указ в.о. президента України до теперішнього часу в установленому порядку не виданий і не оприлюднений, а конституційне подання щодо конституційності постанови Верховної Ради Автономної Республіки Крим від 6 березня 2014 року "Про проведення загальнокримського референдуму" до Конституційного Суду України не внесено, висловлювання в.о. президента України Олександра Турчинова є нікчемними і не тягнуть за собою правових наслідків. Про це йдеться в роз’ясненні Юридичного управління Секретаріату Верховної Ради Автономної Республіки Крим, передає УНН.

 "6 березня 2014 року низка ЗМІ оприлюднила звернення голови Верховної Ради України, в.о. президента України Олександра Турчинова до народу в зв’язку з ситуацією в Автономній Республіці Крим. Текст звернення з посиланням на прес-службу розміщено на сайті офіційного Інтернет-представництва в. о. президента України. У зверненні йдеться, що Верховна Рада Криму прийняла незаконне рішення про проведення референдуму в Криму з питання: "чи виступаєте ви за входження Криму до складу Російської Федерації?". Це рішення, на думку в.о. президента України, є нелегітимним і недійсним. У зв’язку з цим Олександр Турчинов заявив, що відповідно до наданих йому повноважень він призупинив рішення Верховної Ради Криму. Роз’яснюємо, що відповідно до частини другої статті 137 Конституції України з мотивів невідповідності нормативно-правових актів Верховної Ради Автономної Республіки Крим Конституції України та законом України президент України може зупинити дію нормативно-правових актів Верховної Ради Автономної Республіки Крим з одночасним зверненням до Конституційного Суду України щодо їх конституційності", – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Тому в ВР АР Крим заявили, що "оскільки відповідний указ в.о. президента України до теперішнього часу в установленому порядку не виданий і не оприлюднений, а конституційне подання щодо конституційності постанови Верховної Ради Автономної Республіки Крим від 6 березня 2014 року "Про проведення загальнокримського референдуму" до Конституційного Суду України не внесено, висловлювання в.о. президента України Олександра Турчинова є нікчемними і не тягнуть за собою правових наслідків".

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Джерело: УНН

Читайте також: