fbpx
Політика

Яценюк закликає Росію припинити провокувати громадянське протистояння в Україні

Яценюк назвав провокацією присутність російських військових на території України.

 Присутність російських військових є провокацією, і російські військові повинні повернутися в місця своєї постійної дислокації. Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, відкриваючи сьогодні засідання уряду.

"Присутність російських військових є провокацією, і ми вимагаємо, щоб російські військові повернулися в місця своєї постійної дислокації", – сказав Яценюк.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Він зазначив, що в Україні реалізується сценарій військової присутності, аналогічний Осетії. Однак українці не повинні піддатися на провокації.

"Російські партнери, перестаньте провокувати громадянське протистояння в Україні і виконуйте базові угоди між Україною і Російською Федерацією", – закликав Яценюк. – "Я дуже прошу всіх заспокоїтися і не піддаватися на провокації. Україна зробить все для того, щоб ми були однією державою, щоб захистити права національних меншин, і всі дискусії про те, що Крим хтось буде завойовувати, виявилися брехнею".

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Джерело: УНІАН

Читайте також: