fbpx
Політика

Кремль хоче зірвати курортний сезон в Криму, – Яценюк

Неадекватною і надмірною присутністю російських військовослужбовців на території Криму керівництво Російської Федерації серйозно підриває репутацію півострова. Йдеться про Крим, як про один з кращих курортів України. Таку думку висловив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. Про це Арсеній Яценюк сказав на початку засідання Кабінету міністрів. Слова глави уряду передає «Українська правда».

  Яценюк нагадав усім чиновникам, що на проведення зимових Олімпійських в Сочі Російська Федерація витратила близько 48 мільярдів доларів. Незважаючи на це, в даний момент багато готелів та інших предметів інфраструктури в Сочі пустують.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

  «Намір Російської Федерації – позбавити жителів Криму роботи, заробітної плати, курортників, як це було раніше в Абхазії, коли ця територія була порожньою 6 років. Вони хочуть підірвати репутацію Криму, щоб перевести всі потоки туристів в Сочі», – заявив прем’єр-міністр України.

  Арсеній Яценюк сказав, що члени уряду України прийняли рішення надати 400 мільйонів гривень на рефінансування банків у Криму.

  «Ми не покинемо кримчан і будемо виконувати свої зобов’язання. У нас зараз є чіткий план, ми контролюємо ситуацію», – запевнив український прем’єр-міністр.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 Крім того, Яценюк попросив російське керівництво в короткі терміни відвести війська з Криму, а також не провокувати громадське протистояння.

  Раніше повідомлялося, що Яценюк назвав провокацією присутність російських військових на території України. За словами прем’єр-міністра, українські громадяни не повинні піддаватися на різні провокації.

  «Присутність російських військових є провокацією, і ми вимагаємо, щоб російські військові повернулися в місця своєї постійної дислокації», – сказав Арсеній Яценюк.

Читайте також: