fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

За добу повітряний простір України порушили 8 літаків Росії, – Міноборони

За минулу добу вісім російських літаків порушили український повітряний простір, повідомив глава Міністерства оборони України Ігор Тенюх під час засідання Кабінету міністрів 1 березня 2014 року.

 «Російською стороною спостерігається нарощування сил і військової техніки на території АР Крим. Так, за останню добу російськими літаками Іл- 76 в кількості восьми одиниць, а також вертольотами Мі-24, Мі-8 в кількості приблизно десять одиниць без дозволу і попередження України, всупереч принципам непорушності державних кордонів суміжних держав, а також пункту 5 статті 15 угоди між Україною і Російською Федерацією про статус умов перебування Чорноморського флоту Росії і закону України "про державний кордон" порушено повітряний простір», – заявив виконуючий обов’язки міністра оборони України.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 А також Росією здійснено збільшення військових сил на шість тисяч осіб, що є грубим порушенням угоди про перебування Чорноморського флоту РФ в Криму.

 Раніше глава українського уряду Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну зазначив, що відповідальність за ескалацію конфлікту в Автономній Республіці Крим буде лежати на Росії, якщо Москва не виведе війська.

 Нагадаємо, в четвер невідомими були захоплені будівлі Ради міністрів і парламенту АР Крим. Парламент республіки відправив у відставку уряд регіону і призначив на 25 травня 2014 року референдум з питання розширення повноважень автономії.

 Відзначимо, в п’ятницю, 28 лютого 2014 року, преса повідомляла, що багато військових об’єктів та адміністративні будівлі були захоплені невідомими озброєними людьми в масках. Прикордонна служба України повідомила, що військові вертольоти Російської Федерації незаконно перетнули український кордон. А також повідомлялося, що в Сімферополі висаджується десант літаків ВПС Росії.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 У зв’язку з цим Верховна Рада України попросила скликати екстрене засідання Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй, провести моніторинг ситуації в Криму і вжити заходів у разі порушення її суверенітету. Виконуючий обов’язки президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов у п’ятницю ввечері повідомив, що Російська Федерація під виглядом навчань ввела війська до Криму, чим провокує військовий конфлікт. Він зажадав від російського керівництва негайно відкликати війська.

Читайте також: