fbpx
Право

Депутат від “УДАРу” вимагає слідом за “Беркутом” розформувати “Кобру”

Слідом за "Беркутом" необхідно розформувати "Кобру" – нардеп.

Нова влада повинна повністю реформувати правоохоронну систему і не обмежуватися тільки розформуванням деяких спецпідрозділів. Про це в ефірі Українського радіо заявив народний депутат від "УДАРу" Микола Паламарчук, передає УНН.

За словами М. Паламарчука, правоохоронним органам, щоб повернути до себе довіру, знадобляться роки. "Потрібно реформувати міліцію повністю, починаючи від назви і функцій. Міліція не на словах, а на ділі повинна бути з народом", – сказав він.

"Ударівець" переконаний, що за роботою міліції необхідно запровадити дієвий громадський контроль. Паламарчук також зазначив, що окрім спецпідрозділу "Беркут" необхідно розформувати також спецпідрозділ "Кобра", і вже навіть є відповідне звернення від профільного комітету Верховної Ради до виконуючого обов’язки міністра внутрішніх справ.

 Водночас, зазначив він, щодо кожного силовика має бути проведене розслідування про можливу причетність до застосування сили щодо людей. "Необхідно серйозно поставитися до реформування міліції. Необхідно прийняти новий закон про міліцію", – сказав Микола Паламарчук.

 Народний депутат також переконаний, що всі претенденти на високі посади в правоохоронних органах повинні проходити перевірку на їх непричетність до злочинів, а також надати достовірну інформацію про свій прибуток і майно. "Крім того, при прийомі на роботу кожен міліціонер повинен проходити перевірку на детекторі брехні. І цей поліграф покаже, які у людини наміри", – додав Микола Паламарчук.

 Джерело: УНН

Читайте також: