fbpx
Спорт

Президент Білорусі доручив терміново розплатитися з призерами Олімпіади

Президент Білорусі Олександр Лукашенко віддав доручення прем’єр-міністру республіки Михайлу Мясниковичу негайно виплатити призові винагороди спортсменам, які завоювали медалі на Олімпійських іграх у Сочі.
 
Всього на Олімпіаді-2014 збірна команда Білорусі завоювала шість нагород. Найтитулованішою спортсменкою стала біатлоністка Дар’я Домрачева, якій дісталися відразу три золоті медалі. Вона виграла у гонці переслідування, перемогла в індивідуальній гонці на 15 кілометрів і принесла перемогу своїй країні в мас-старті. Двома золотими медалями на сочинській Олімпіаді відзначилися фрістайлісти, виступаючі в дисципліні акробатика, – Алла Цупер та Антон Кушнір. Бронзову медаль для збірної Білорусі заробила біатлоністка Надія Скардіно – вона прийшла до фінішу третьою в індивідуальній гонці.
 
Ще до Олімпіади білоруським спортсменам, які завоювали на Іграх- 2014 золоті медалі, було обіцяно по 150 000 доларів. Тим, хто виграє срібну медаль, повинні були виплатити по 75 тисяч доларів. Володарка бронзової медалі може розраховувати на 50 000 доларів.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 

Всі медалі збірної Білорусі (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: