fbpx
Політика

«Янукович не повинен був кинути Україну напризволяще», – Рибак

Колишній спікер Верховної Ради України Володимир Рибак прокоментував зміну влади в країні. Зокрема, екс -глава парламенту України поділився своєю думкою про дії Віктора Януковича. Свої коментарі Володимир Рибак висловив в інтерв’ю агентству Lenta.ru.

«Я не називаю його зрадником, однак не можна було допрацюватися на посаді президента до такого моменту, щоб кинути свою країну на свавілля», – заявив екс-спікер Верховної Ради.

Рибак підкреслив, що такі дії Януковича не схвалюються ніким.

На думку Рибака, Янукович на посту президента України просто «не зміг виконати до кінця свої функції». Втім, міркує екс-спікер парламенту, під час президентства Віктора Януковича були й деякі позитивні моменти. Але при Януковичі в Україні відбулося і багато негативного.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Крім того, Рибак торкнувся і «питання Євромайдану». Колишній спікер Верховної Ради вважає, що президент повинен зустрічатися з простими громадянами. Зокрема, пояснив екс-спікер, з народом треба працювати і чути вимоги людей.

«Тут немає іншого варіанту. Якщо ти політична фігура, якщо ти пішов на таку роботу, то ти повинен чути своїх людей», – додав Рибак.

Володимир Рибак стверджує, що «він не схильний думати про те, що в усьому винен тільки президент». Він вважає, що в Україні є особи, які могли самостійно приймати рішення. У кожному разі, підкреслив Рибак, залагодження всіх конфліктів повинно проходити мирним шляхом, «без крові».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Те, що трапилося в Україні, і те, що була кров – це погано», – підсумував Рибак.

Раніше повідомлялося, що Рибак спростував свою причетність до подій на Майдані.

«У мене функціональні обов’язки такі, що я не можу бути причетним», – пояснив він.

Читайте також: