fbpx
Економіка

Декларуйте свої доходи

  Добровільне декларування своїх доходів – це демонстрація взаємної довіри та партнерських відносин між платниками податків та державою. Декларуючи доходи та сплачуючи податки, громадяни роблять свій індивідуальний внесок у добробут своєї держави. Кожен громадянин має розуміти свої зобов’язання перед державою, і зобов’язання держави перед ним.

 Нагадаємо, що з 1 січня 2014 року стартувала кампанія з декларування громадянами майнового стану і доходів, отриманих протягом 2013 року, яка триватиме до 1 травня поточного року. Декларація подається громадянами до органів доходів і зборів за місцем реєстрації.

 Крім того, подати декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку. У 2014 році платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2013 року, податкову декларацію можуть подати упродовж всього року.

 З порядком заповнення декларації про майновий стан можна ознайомитися у Центрах обслуговування платників податків, адреси яких розміщені у банері «Центри обслуговування Донецької області» на сайті dn.minrd.gov.ua.

 Для зручності громадян працює сервіс, який дозволяє заповнити декларацію в електронному вигляді та надіслати її через Інтернет. Електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення Міндоходів надає безкоштовно. Інформація щодо подання пакету документів для отримання безкоштовного ключа розміщена на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК ІДД Міндоходів за адресою: http://www.acskidd.gov.ua/.

 Протягом січня до ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області надано 44 декларації від громадян, які зобов’язані декларувати отримані доходи.

 Декларування доходів громадян – це загальноєвропейський тренд. Свідоме декларування доходів та сплата податків українцями – вірний шлях до побудови європейського суспільства.

  За матеріалами: ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів в Донецькій області

Читайте також: