fbpx
Економіка

МВФ готовий пом’якшити умови кредиту для України

У міжнародному валютному фонді готові почати діалог з урядом України щодо можливості пом’якшення умов видачі нового кредиту. Таку інформацію передала Крістін Лагард, керуючий директор МВФ. Про це фінансист заявила під час прес-конференції в Сіднеї. Слова Крістін Лагард передає РБК-Україна.

 Зокрема, у керуючого директора МВФ поцікавилися, чи готові у Фонді піти на деякі поступки, щоб врятувати економіку України. Крістін Лагард пояснила, що в даний момент Україна – це «повноправний і цілком законний член МВФ».

 «По-друге, МВФ повинен мати і якусь другу сторону, щоб щось обговорювати, так? Тому що для будь-якого обговорення потрібні дві сторони. МВФ, – з одного боку, а також представники країни – з іншого боку. Така ось умова номер один», – заявила керуючий директор МВФ.

 Крім того, підкреслила Лагард, в уряду України повинна бути відповідна економічна програма. Вона пояснила, що МВФ і Україна повинні співпрацювати «відповідно до встановлених правил». У даний момент існують деякі економічні реформи, які уряд України повинен запустити як мінімум для того, щоб в міжнародному співтоваристві допомогли і підтримали країну у фінансовому плані.

 Крістін Лагард додала, що представники МВФ готові надати допомогу для України.

 Додамо, що раніше в МВФ висунули для України умови, за якими країна може отримати черговий транш кредиту. Зокрема, у Києві мають встановити гнучкий валютний курс (у січні 2014 НБУ виконав дану умову), а також підвищити ціни на газ для українців. Свого часу Віктор Янукович відмовлявся підвищувати ціни на газ.

 Раніше повідомлялося, що Євросоюз також готовий надати фінансову допомогу Україні.

Читайте також: