fbpx
Економіка

Обвал гривні був спровокований штучно – Тягнибок

Тягнибок: обвал гривни спровоцирован искусственно.

 У партії "Свобода" вважають, що обвал національної валюти був штучно спровокований і вважають, що в майбутньому уряд може "імітувати" виконання бюджету на 2014 рік.

Говорячи про економічні проблеми в Україні на засіданні погоджувальної ради в понеділок О. Тягнибок заявив: "Перша проблема – це стрімкий обвал національної валюти , який ми вважаємо штучно було зроблено владою з метою власного збагачення".

На думку О. Тягнибока, влада знаходить причини, щоб звинувачувати в економічних і фінансових проблемах України Майдан і протести українського народу.

Крім того, лідер ВО "Свобода" заявив: "Другий момент: йдеться про невиконання державного бюджету цього року. Зобов’язання, які взяла на себе влада щодо дохідної частини бюджету, приймаючи бюджет на 2014 рік, не виконується".

Разом з тим, політик пояснив: "Я б хотів звернути увагу, що сьогодні вже 17 лютого, а ніде немає ніякої інформації про виконання державного та місцевого бюджетів за січень. Це означає, що, очевидно, ситуація просто катастрофічна".

Крім того, О.Тягнибок висловив припущення: "Девальвація гривні, і, можливо, майбутня інфляція, яку провокує влада, вигідна владі ще й тому, що за допомогою цього примітивного інструменту уряд, очевидно, буде імітувати виконання бюджету, граючи на різниці курсу національної валюти".

Політик заявив, що опозиція після повернення до Конституції 2004 року хоче заслухати інформацію про хід розслідування фактів вбивств, мародерства, тортур, перешкоджання журналістській діяльності та роботі медслужб під час акцій протесту.

Після цього, впевнений О. Тягнибок, необхідно заслухати інформацію уряду "про стрімкий обвал національної валюти та невиконання державного та місцевих бюджетів за 2014".

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: