fbpx
Політика

Сочі-2014. «Сумнівна» Олімпіада Путіна, – Мітт Ромні

Як повідомляє сьогодні, 17 лютого, The Guardian, колишній кандидат в президенти США республіканець Мітт Ромні засудив російського президента Володимира Путіна за те, що той, витративши мільярди на зимову Олімпіаду в Сочі в рамках сумнівного і марнославного проекту, так і не забезпечив її всім необхідним.
 
Однак, як пише автор статті The Guardian Пол Льюїс, Ромні, який створив собі імідж на зусиллях в організації зимової Олімпіади в Солт-Лейк-Сіті 2002 року до своїх марних спроб балотуватися в президенти від Республіканської партії в 2008 році, ризикує бути звинуваченим в лицемірстві.
 
Видання нагадало, як Ромні прославився випуском олімпійських значків власного зображення, в тому числі і тих, де його оточували офіційні символи Ігор під гаслом: "Ми любимо тебе, Мітт".
 
У неділю на телеканалі NBC, на передачі Meet the Press, Ромні засудив державне фінансування Олімпіади, яке цинічно використовується для того, щоб певні політики могли б себе виставити напоказ.
 
"Це вельми сумнівна кампанія. Я думаю, що МОК потрібно вжити заходів з обмеження коштів, що витрачаються на Олімпійські ігри", – заявив Мітт Ромні в передачі.
 
Таку ж заяву колишній бізнесмен Ромні, що успішно провів передвиборчу кампанію на пост губернатора Массачусетса на тлі своєї організації зимової Олімпіади, зробив раніше в своїй статті для USA Today.
 
"Для того, щоб спортсмени залишалися гарантовано в центрі уваги, і Олімпіада збереглася для наших наступних поколінь, надмірності слід обмежити", – написав у статті американський політик.
 
"У заслугу Ромні повсюдно закидають його допомогу в організації Ігор у Солт-Лейк-Сіті , які обійшлася бюджету всього 3 млрд доларів" , – пише Пол Льюїс.
 
"Проте, критики наполягають, що Ромні використовував Ігри як стартовий майданчик для своєї політичної кар’єри", – сказано в статті.
 
"Він пристрасно ліпив власний імідж рятівника великих надій білих. У нього дуже добре виходить навішування на людей ярликів і їх критика, при цьому, він зводить самого себе на п’єдестал пошани", – вважає член організаційного комітету Олімпіади в Солт-Лейк-Сіті Кен Баллок.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 

Мітт Ромні погрожує Росії (відео):

За матеріалами: Грузія Онлайн

Читайте також: