fbpx
Новини Євромайдана

Євромайдан. У Києві, до барикади на Грушевського підвозять мішки з піском

 На Грушевського приїхали машини з піском для укріплення барикад.

  До першого кордону барикад на вулиці Грушевського у Києві підвозять мішки з піском, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

 Частина, зведеної активістами, барикади була розібрана в суботу ввечері за допомогою двох бульдозерів. Техніки на місці вже немає, натомість мітингувальники пропускають крізь утворену “діру” в барикаді автомобілі з піском і вапняною сумішшю. Активісти стверджують, що мішки підвозять або для укріплення барикад за умов плюсової температури, або ж для облаштування контрольно-пропускного пункту на вулиці Грушевського.

 Нагадаємо, 15 лютого о 20:30 на вулицю Грушевського приїхало два екскаватори, які почали розбирати барикади. Через 15 хвилин їхньої роботи вони були заблоковані мітингувальниками і поїхали.

 Як відомо, в Україні діє ЗУ “Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання за участь у подіях, які мали місце під час проведення мирних зібрань” вимогою якого є розблокування усіх адміністративних будівель та транспортних комунікацій задля усунення наслідків акцій протесту.

 Як відомо, 17 лютого спливає час для виконання умов згідно положень цього закону. Зазначимо, що рада ВО “Майдан” ухвалила рішення про те, що вимоги так званого закону про амністію можуть бути виконані лише після звільнення владою заручників. Такими "євромайданівці" вважають всіх затриманих під час масових заворушень.

 Як повідомляв раніше УНН, у випадку невиконання вимог закону про амністію в частині розблокування адміністративних будівель та комунікацій, понад 200 осіб можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності та отримати тюремні строки від 5 до 15 років.

 Джерело: УНН

Читайте також: