fbpx
Новини Євромайдана

Євромайдан. 16 лютого відбудеться чергове Народне віче

 На Майдані Незалежності відбудеться чергове Народне віче.

  У неділю, 16 лютого, на Майдані Незалежності в Києві відбудеться чергове Народне віче. Про це УНН повідомили у прес-службі “Батьківщини”.

 “Мирний наступ активістів Майдану задля виконання вимог” — головне питання, яке анонсують для обговорення у центрі Києва. Нородне віче розпочнеться о 12:00.

 Нагадаємо, що це вже одинадцяте Народне віче з часу проведення протестних заходів на Майдані у Києві.

 Як відомо, в Києві та інших містах України тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада 2013 року. Після того, як в ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності, громадянські акції Євромайдану переросли в політичний протест, що призвів до суспільно-політичної кризи. Додамо також, що основною формою протесту стали масові зібрання людей на Майдані Незалежності у Києві. Періодично лідери опозиційних сил закликають людей на так зване Народне Віче. Востаннє подібне Народне віче відбулося у формі мітингу 9 лютого. На нього зібралося понад 50 тисяч людей.

 Джерело: УНН

Читайте також: