fbpx
Футбол

Сергій Палкін в черговий раз попросив не втягувати ФК «Шахтар» в політику

У неділю, 16 лютого, на офіційному сайті донецького «Шахтаря» з’явилася заява генерального директора цього клубу Сергія Палкіна, що в черговий раз попросив не втягувати футбольний клуб «Шахтар» в політику. Нагадаємо, що ще 13 лютого, під час зустрічі з уболівальниками, Сергію Палкіну було поставлено питання щодо заяви ультрас, що, мовляв, вони «охоронці Майдану». Відповідаючи на питання гендир «Шахтаря» відзначив, що «гірники» грають «для всіх уболівальників, незалежно від партії,  релігійних пристрастей і так далі». Крім того, Сергій Палкін підкреслив, що в клубі «досить жорстко реагують, якщо хтось виходить і заявляє від імені "Шахтаря", що підтримує якусь партію або рух».

 Після цієї заяви Сергія Палкіна, у ЗМІ з’явилися різні інтерпретації слів генерального директора «Шахтаря», зокрема, що донецький клуб нібито має намір жорстко реагувати на дії ультрас.

 «Ми побачили, деякі ЗМІ не цікавлять факти. Для них головне – представити ФК "Шахтар" таким, яким він має виглядати в їхній пропаганді. У них свої цілі, не пов’язані ні з футболом, ні з його багатомільйонними уболівальниками. Ми вважаємо подібні маніпуляції неприпустимими», – підкреслив Сергій Палкін в своїй сьогоднішній заяві і ще раз зазначив, що донецький «Шахтар»«грає для мільйонів своїх фанів по всій країні та за її межами, для вболівальників з будь-якими поглядами, будь-якої національності, релігійної приналежності та географії проживання».

 «Шахтар», за словами гендира клубу, поважає всіх своїх уболівальників і дякує «кожному за віру і підтримку». «Але маніпулювати брендом клубу, його символікою в політичних цілях ми вважаємо неприйнятним і неприпустимим. І в черговий раз просимо не втягувати клуб в політику. ФК "Шахтар" поза політикою», – підкреслив Сергій Палкін.

 За матеріалами: shakhtar.com Фото: shakhtar.com

Читайте також: