fbpx
Спорт

Хокей на Олімпіаді. Збірна Росії в серії буллітів виграла у збірної Словаччини

Після вчорашньої гри з США, від російської команди вболівальники чекали перемоги над збірною Словаччини, тим більше, що словацька команда на груповому етапі олімпійського турніру, м’яко кажучи, не блищить. Збірна Росії в матчі проти збірної Словаччини, ворота якої захищав сьогодні воротар донецького ХК «Донбас» Ян Лацо, мала беззаперечну перевагу, особливо в заключному, третьому періоді. Часто російська команда грала в більшості, оскільки з словацькі хокеїсти просто не встигали за підопічними Зінетули Білялетдінова, а тому словаки змушені були порушувати правила. Варто відзначити, що збірна Словаччини зрідка контратакувала, причому випади гостей Сочі були дуже небезпечними.

 Загалом, така картина гри призвела до того, що після фінальної сирени на табло горіли похмурі нулі і збірній Росії, як і в поєдинку з командою США, довелося грати овертайм, який на зимовій Олімпіаді проводиться у форматі 4х4. В овертаймі Росія і Словаччина також не виявили переможця, а в серії буллітів збірна Росії переграла своїх суперників. Радулов і Ковальчук блискуче використали свої спроби, а словаки двічі не змогли в буллітній серії переграти Варламова.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Паралельно з матчем Росія – Словаччина збірна США грала з командою Словенії. Гості Сочі з-за океану не зіткнулися з проблемами в цьому поєдинку. У першому і другому періодах хокеїсти збірної США закинули у ворота суперників по дві шайби і питання про переможця двобою США – Словенія було зняте. У третьому періоді команда з США закинула у ворота словенців ще одну шайбу. Сьогодні за збірну США тричі відзначився Кессел  і по одному разу Макдона і Бенкс.

 А що словенці? Збірна Словенії закинула свою єдину шайбу у ворота американців за кілька секунд до сирени. Автором найкрасивішого гола став Марцел Родман. 5:1 – такий підсумковий результат матчу США – Словенія.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 У неділю, 16 лютого, відбувся ще один поєдинок. Збірна Австрії і збірна Норвегії з’ясовували свої хокейні відносини в статусі аутсайдерів групового олімпійського турніру. Цей матч сміливо можна було назвати поєдинком за третє місце в групі і сильнішими в цій боротьбі виявилися австрійці, які обіграли норвежців з рахунком 3:1. Збірна Австрії зусиллями свого кращого бомбардира Грабнера закинула дві шайби у ворота норвежців ще в першому періоді: спочатку Грабнер відзначився сам, а потім віддав гольову передачу на Міхаеля Раффля. У другому періоді норвежці відставання в рахунку скоротили, але все той же Грабнер поховав усі надії норвежців на позитивний для них результат поєдинку.

 О 19:00 за київським часом (у 21:00 мск ) на Олімпіаді в Сочі буде зіграний центральний матч сьогоднішнього ігрового дня: збірна Фінляндії буде протистояти збірній Канади.

 Фото: AFP

Читайте також: