fbpx
Спорт

Олімпіада-2014. «Звинувачення на адресу Ковтуна неспроможні», – тренер фігуриста

Включення Євгенія Плющенка до складу олімпійської збірної Росії з фігурного катання наклало на спортсмена відповідальність виступати не тільки в командних, а й в особистих змаганнях. Саме тому, всі звинувачення на адресу чемпіона Росії Максима Ковтуна, що він не був готовий замінити Євгена Плющенка після завершення командного турніру, є неспроможними. Таку думку висловила тренер Ковтуна Олена Буянова, передає агентство «Р-Спорт».

 Нагадаємо, що Євген Плющенко виграв золоту медаль на Олімпіаді в Сочі в рамках командного турніру. Втім, після цього Євген Плющенко вирішив знятися з особистого турніру, пославшись на травму спини. Після цього ЗМІ оприлюднили заяву Євгена Плющенка про те, що він був готовий знятися з Олімпійських ігор у Сочі після командного турніру. Євген Плющенко пояснив своє рішення тренеру Олексію Мишкову наступним чином: «Cпина. Присів і клацнуло».

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Втім, першого запасного у збірній Росії Максима Ковтуна спочатку нібито не вдалося знайти. Після цього з’явилася інформація про хворобу Ковтуна.

 «Дуже шкода, що з Максима зараз намагаються зробити крайнього. Я вважаю, що якщо Плющенко взяв на себе відповідальність відкатати на Олімпіаді в Сочі чотири програми, то, відповідно, потрібно вміти відповісти за це, а не шукати причину в комусь», – заявила Олена Буянова.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Нагадаємо, що раніше чутки про хворобу Максима Ковтуна, яка нібито завадила йому замінити Євгена Плющенка після закінчення командного турніру, спростував хореограф спортсмена Петро Чернишов. Варто відзначити, що другим офіційним запасним у складі олімпійської збірної Росії з фігурного катання був Сергій Воронов віце-чемпіон Європи.

 «Існує два запасних варіанти, і не треба розповідати, що Максима Ковтуна не змогли знайти», – підкреслила Буянова.

Читайте також: