fbpx
Економіка

Поліція затримала дівчат з трусами на голові, – Казахстан

 Сьогодні, 16 лютого, поліція Казахстану відновила затримання учасників акції протесту, які виступають проти девальвації тенге. Але якщо до цього мітингувальників розганяли і затримували у зв’язку з їх політичними гаслами і настроями, то тепер через те, що у декількох учасниць на головах були натягнуті труси. Дівчата, таким чином, висловлювали своє невдоволення, що в країну припиняться поставки елементів нижньої білизни.
 
Як передають казахстанські ЗМІ, кількість мітингувальників вже складає близько 50 осіб, але місцеві правоохоронці, які стягнуті до центру Алма-Ати, їх не розганяють. Щодо затриманих дівчат, поліцейські дати будь-які коментарі відмовилися.
 
У зв’язку з оголошеною урядом девальвацією казахстанської валюти 11 лютого, в Казахстані припинили тимчасово свою роботу сайти великих інтернет-магазинів, а також багато обмінних пунктів і автоматів.
 
Відразу ж після оголошення, різко підвищився курс долара до тенге. Міністр фінансів, віце-прем’єр Казахстану Бахит Султанов заявив, що в країнах, що розвиваються останнім часом намітилася тенденція девальвації їх національних валют.
 
«Девальвація національної валюти природно буде впливати на зростання цін. Тут важливо розуміти, що у наших постачальників товарів у зв’язку з подорожчанням імпорту з’явиться шанс замінити його на внутрішньому ринку і зробити свою продукцію більш конкурентоспроможною на зовнішніх ринках» , – заявив Султанов.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 

Казахстан. Девальвація тенге (відео):

За матеріалами: rbcdaily.ru

Читайте також: