fbpx
Спорт

Сочі-2014. Збірна Росії в серії буллітів програла США

Тільки що на Олімпіаді в Сочі завершився поєдинок збірних Росії та США, який за правом вважався центральним матчем сьогоднішнього ігрового дня. Любителі спорту побачили якісний хокей у виконанні фаворитів хокейного турніру зимових Ігор.

З рахунком 0:0 завершився перший період цього поєдинку, а в другому періоді вболівальники побачили закинуті шайби. На 29-й хвилині рахунок у матчі відкрив Павло Дацюк. Майбутній автор першої шайби в поєдинку отримав пас від Маркіна і, прорвавшись по центру оборони американської збірної, точно кинув шайбу в кут воріт і та, вдарившись об штангу, опинилася за спиною воротаря збірної США. На 38-й хвилині збірній США вдалося зрівняти рахунок у матчі. Затяжна атака американської збірної призвела до того, що безпосередньо перед воротами російської команди Кен Фаулер відправив шайбу точно в ціль. 

На 10-й хвилині третього періоду збірна США вийшла вперед, реалізувавши більшість – чудовий пас з одного кута майданчика в інший і не менш прекрасний кидок Джо Павелскі змусили Сергія Бобровського вдруге в цьому матчі виймати шайбу зі своїх воріт. Як і у випадку з першим голом, у складі збірної Росії був видалений Радулов. Через три хвилини збірна Росії рахунок зрівняла. Дублем відзначився Павло Дацюк, якому вдався сильний і, головне, точний кидок з дальньої дистанції. Воротар американської команди був закритий своїми і чужими хокеїстами, а тому занадто пізно побачив шайбу, що летить у ворота.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Через хвилину Федір Тютін майже від самої синьої лінії найпотужнішим кидком вразив верхній кут воріт збірної США. Буквально перед самим кидком, воротар американської команди врізався в штангу своїх воріт, внаслідок чого вони були незначно зрушені. Це не залишилося непоміченим арбітрами поєдинку, які після невеликої наради скасували гол -красень Федора Тютіна. Складно зараз сказати, правильно чи ні вчинили арбітри, але факт залишається фактом – гол у ворота збірної США зарахований не був.

2:2 – з таким рахунком завершилося основний час поєдинку збірних Росії та США. В овертаймі, який проходив у форматі 4х4, суперники переможця не виявили, і доля матчу вирішувалася в серії буллітів. «Хокейні пенальті» краще реалізували гості Сочі з-за океану.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Відзначимо, що на матчі Росія – США був присутній президент Російської Федерації Володимир Путін.

Сьогодні свій матч зіграли збірні Словаччини та Словенії. Відзначимо, що обидві команди свої перші матчі на Олімпіаді в Сочі програли, а тому і збірної Словаччини, і збірної Словенії сьогодні важливо було виграти. Перші два періоди поєдинку Словаччина – Словенія завершилися внічию 0:0 і все найцікавіше сталося в заключній двадцятихвилинці. Спочатку Словенія реалізувала більшість. Йегліч віддав пас на п’ятачок Тічар і той відкрив рахунок у поєдинку. Через п’ять хвилин рахунок став 2:0 на користь словенців – відзначився Рацингер. Третю шайбу у ворота збірної Словаччини закинув Копітар. Коли до фінальної сирени залишалося близько двадцяти секунд, збірній Словаччини, завдяки зусиллям Юрко, вдалося розпечатати ворота словенців.

3:1 – Словенія здобуває свою першу перемогу на сочинській Олімпіаді.

Сьогодні ввечері свої поєдинки зіграють представники групи С: збірна Швеції гратиме з Латвією, а збірна Швейцарії буде протистояти команді Чехії.

Читайте також: