fbpx
Новини Євромайдана

Рада ВО «Майдан» вважає можливим виконати вимоги закону про амністію

Ми повідомляли про те, що в п’ятницю останній з 234 -х раніше затриманих учасників протестів в Україні був звільнений з-під варти. Про це повідомив Штаб національного опору. Пізніше з’явилася заява руху "Правий сектор", в якій була висловлена ​​готовність звільнити вулицю Грушевського у центральній частині української столиці.

 Про можливість виконати вимоги закону про амністію сказано і в заяві Ради всеукраїнського об’єднання «Майдан», оприлюдненійму в п’ятницю, 14 лютого. Заяву «Майдану» в Штабі національного опору оголосив Андрій Дзіндзя. У даній заяві сказано, що «враховуючи виконання владою вимог Майдану по звільненню заручників, рада ВО «Майдан» вважає можливим виконати вимоги закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

 У заяві підкреслюється, що це «дозволить уникнути силового сценарію подій».

 У ВО «Майдан» звертають увагу, що якщо влада продовжуватиме репресії щодо активістів і мітингувальників, або ж якщо влада «піде на зрив процесу мирного розв’язання кризи», то дії Всеукраїнського об’єднання «будуть значно масштабнішими, ніж просто повернення на вихідні позиції».

 За матеріалами: kоrrespondent.net

Читайте також: