fbpx
Економіка

В Україні відкрито нове нафтогазове родовище

У Луганській області відкрито нове нафтогазове родовище.

  За результатами геологорозвідувальних робіт на нафту і газ в Луганській області в 2014 році поблизу сіл Верхня Ольхова, Пшеничне, Макаров в Старолуганському районі Луганської області ПАТ “Укргазвидобування” відкрило нове Ольшичне нафтогазове родовище. Про це УНН повідомили у прес-службі ПАТ “Укргазвидобування”.

 В 2013 році в межах підготовленої сейсморозвідувальними роботами Придніпровської ГРЕ Ольшичної структури була пробурена пошукова свердловина № 1 проектною глибиною 3000 метрів і проектним горизонтом РR — породи кристалічного фундаменту.

 Свердловина успішно пробурена до глибини вибою 2900 м та розкрила проектний горизонт — відклади кристалічного фундаменту. При випробуванні свердловини отримано приплив нафти розрахунковим дебітом 2 т/д при середньомісячному рівні приблизно 2150 м. Густина нафти 0,85 г/см3. Дослідження свердловини продовжуються. В її розрізі виділено до випробування ще 4 перспективних горизонти. За оцінкою фахівців Українського науково-дослідного інституту природних газів (УкрНДІгаз, м.Харків) перспективні ресурси вуглеводнів блоку, що розвідується свердловиною № 1, складають близько 500 тис т умовного палива.

 Після завершення випробування свердловини планується проведення дослідно-промислової розробки родовища. Відкриття нового нафтового покладу розширює перспективи нафтогазоносності цього району, який отримав назву Північно-Західних окраїн Донбасу. В цьому районі нафтоносність нижньовізейських відкладів встановлено вперше, що розширює поверх доведеної нафтогазоносності. Нагадаємо, що ПАТ “Укргазвидобування” є найбільшою газовидобувною компанією України, що веде діяльність у 11 регіонах країни та здійснює повний цикл операцій по розвідуванню та розробці родовищ, експлуатаційному та розвідувальному бурінню, видобутку та переробці сировини. На сьогоднішній день на підприємствах Компанії працює майже 21 тисяча осіб.

 ПАТ “Укргазвидобування” є одним з найбільших бюджетоутворюючих підприємств України.

 Джерело: УНН

Читайте також: