fbpx
Політика

Опозиція може запропонувати вихід з політичної кризи?

12 лютого в інформаційному агентстві «Обозреватель» відбулася прес-конференція на тему: «Шляхи подолання політичної кризи в країні» за участю Миколи Томенка (народний депутат України, «ВО «Батьківщина») і народного депутата України (фракція Партії регіонів) Юрія Мірошниченка.

 У ході прес-конференції Микола Томенко зазначив, що згідно з його думкою, для подолання кризи представникам влади та опозиції вже давно пора укласти політичну угоду. Однак, Микола Томенко вважає, що ці переговори повинні бути відкритими. Народний депутат упевнений, що для того, щоб переговори були ефективними, в них мають взяти участь не лише президент з главою АП і лідери опозиції, а й активісти Майдану. Микола Томенко вважає, що вести переговори без участі в них активних учасників Євромайдана, як мінімум, неправильно.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Микола Томенко в рамках прес-конференції зачитав своє бачення угоди, яке складалося з 7 пунктів. По-перше, народний депутат зазначив, що в першу чергу необхідно звільнити всіх засуджених або затриманих активістів Євромайдана. Далі Микола Томенко заявив, що необхідно притягнути до відповідальності всіх, хто брав участь у тортурах і вбивствах. Ще необхідно прийняти нову редакцію Конституції (у новій Конституції Україна повинна стати парламентсько-президентською республікою). Микола Томенко також пропонує здійснити «перезавантаження» уряду і парламенту. Наступний етап – проведення президентських виборів. Ну і останній крок – підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Юрій Мірошниченко, народний депутат від Партії регіонів, зазначив, що він майже в усьому згоден зі своїм колегою. Також пан Мірошниченко розповів, що переговори між ПР і опозицією ведуться, але даються вони дуже важко. Народний депутат вважає, що переговори рухаються повільними темпами, так як «дуже важко домовлятися з представниками опозиції, думка яких грунтується на позиції Євромайдану». Тим не менш, народний депутат запевнив, що робота буде вестися, і буде знайдений вихід.

Читайте також: