fbpx
Економіка

Не отримували доходу – не платіть ЄСВ

  Фізичні особи-підприємці, які працюють на загальній системі оподаткування, не повинні сплачувати єдиний соціальний внесок за періоди, в яких не отримували дохід (прибуток), у разі наявності підтверджуючих документів.

 Варто нагадати, що статтею 4 Закону України від 08.07.2010 р. №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» платниками єдиного внеску визначено фізичних осіб – підприємців, в тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, та членів сімей цих осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 Відповідно до цього ж Закону єдиний внесок для фізичних осіб – підприємців (крім тих, які обрали спрощену систему оподаткування) встановлюється у розмірі 34,7 відсотка суми доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального єдиного внеску за кожну особу за місяць, у якому отримано дохід (прибуток).

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві повідомляє, що додаткову інформацію щодо подання звітів по єдиному соціальному внеску можна отримати за тел.. 425-36-98.

  За матеріалами: ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: