fbpx
Економіка

Коли втрачається статус платника податку на прибуток у зв’язку переходом на єдиний податок?

  Податковим кодексом України передбачено, що юридична особа може самостійно обрати спрощену систему оподаткування. Для переходу суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу реєстраційну заяву. Така заява подається не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Здійснити перехід на спрощену систему оподаткування можна один раз протягом календарного року.

 Для платників, які перейшли на сплату єдиного податку із сплати інших податків і зборів, перший податковий (звітний) період починається з першого числа місяця, що настає за наступним податковим (звітним) кварталом, у якому особу зареєстровано платником єдиного податку, і закінчується останнім календарним днем останнього місяця такого періоду.

 Отже, платник податку на прибуток, у разі переходу на спрощену систему оподаткування в середині року, подає податкову декларацію з податку на прибуток за звітний період, що передує кварталу, з якого він переходить на спрощену систему оподаткування.

 Така декларація подається у термін, передбачений для подання податкової звітності з податку на прибуток для квартальної звітності (40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) періоду).

 ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві повідомляє, що подати заяву про обрану систему оподаткування можна до загального відділу Центру обслуговування платників кім. 104.

  За матеріалами: ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: