fbpx
Політика

Ван Ромпей відреагував на запис розмови Нуланд з послом

Глава Європейської ради Херман ван Ромпей, виступаючи в суботу в ефірі телерадіокомпанії РТБФ, назвав «неприйнятними висловлювання помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторії Нуланд щодо ЄС».

При цьому ван Ромпей уточнив, що слід враховувати, що подібні висловлювання «потрібно розглядати в контексті телефонної розмови», в ході якої вони були зроблені. Глава Євроради підкреслив, що політика Євросоюзу щодо України проводиться правильно, і на його думку, в американської сторони немає підстав в неї втручатися. «Я думаю, що американським колегам не слід втручатися в політику Євросоюзу», – зазначив Херман ван Ромпей.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Раніше і представник Держдепартаменту США Джен Псакі повідомила, що публікація запису розмови Нуланд не позначилася на її роботі з представниками ЄС, додавши, що слова Нуланд жодним чином не відображають ставлення Вашингтона до Євросоюзу.

«У неї з тих пір було багато контактів з представниками ЄС, не з цього приводу, а за іншими. Ми зосереджені на спільній роботі по Україні», – додала Псакі.

Читайте також: